Våre beste tips for en fantastisk gløgg

Våre beste tips for en fantastisk gløgg

Vi er godt inne i førjulstiden, noe som betyr gløgg til pynting av pepperkaker eller på sene kvelder med godt selskap. Her er våre beste tips til å lage en fantastisk gløgg!

1. Bruk en hverdagsvin som base

Dersom man skal lage gløgg med vin så er det beste alternativet å bruke en hverdagsvin som base. Man vil ikke bruke den billigste vinen man finner ettersom at man fortsatt vil kunne kjenne smaken av vinen, men man ønsker heller ikke å gå for den dyreste varianten ettersom at noe av smaken også vil forsvinne. Det beste er derfor å gå for en helt hverdagslig vin.

2. Prøv ut hvitvin i gløggen

Man bruker vanligvis rødvin i gløgg, men noe ikke alle vet er at hvitvin også passer godt. Riesling blandet med sukker, kardemomme og brandy er et forfriskende alternativ.

3. Eksperimenter med ulike garnityrer og tilsetninger

Ikke vær redd for å utforske med forskjellige garnityrer og andre tilsetninger. Ulike varianter av tørket frukt og søtninger som palmesukker kan ta gløggen din til et nytt nivå. Utforsk vårt utvalg av garnityrer her.

4. Pass på at gløggen ikke koker

Gløggen skal være varm, men aldri nå koketemperatur. Pass derfor på å skru ned varmen slik at blandingen ikke koker, da vil sukkeret begynne å karamellisere seg og gløggen kan bli brent.

 

Lykke til og god jul!

 

Tilbake til bloggen