Hvilke glass bruker jeg til hvilke drinker?

Hvilke glass bruker jeg til hvilke drinker?

Det finnes en hel verden av ulike type glass der ute, og det kan være vanskelig å vite hvilke glass som faktisk skal brukes til hvilken type drink. Her kommer en guide!

1. Highball Glass

Cubana Highballglass 37cl
Highballglasset brukes til “høye” drinker. Dette er drinker med mye isbiter og en stor del med alkoholfri mikser. Eksempler på slike drinker er Mojito, G&T og Bloody Mary. 

2. Old Fashioned Glass

 

 

Cubana Old Fashioned Glass 26 cl

Old Fashioned glass, også kjent som lowball glass, har blitt svært populære gjennom årenes løp, da de ikke utelukkende brukes til alkoholholdig drikke, men også til hverdagsdrikke som juice, saft og vann. Cocktails som serveres i Old Fashioned glass lages vanligvis rett i glasset, som f.eks. Sazerac, Negroni, Old-Fashioned, White Russian og Pisco Sour. 

 

3. Martiniglass

Calabrese Martiniglass 18 cl

Martiniglasset kjennetegnes med sin lange stett, v-formede kupè og sirkulære base. Drinker som serveres i dette glasset er alle varianter av Martini, Manhattan, Negroni, Cosmopolitan og mange flere.

 

4. Mikseglass


Calabrese Mikseglass

Det er ikke alle cocktails man bør bruke en shaker for å lage, og ved typiske rørte cocktails bruker man gjerne et mikseglass hvor man helt enkelt heller ingrediensene i glasset og bruker en barskje for å røre sammen cocktailen. Drinker som røres og ikke shakes, er blant annet Cosmopolitan, Old Fashioned, Manhattan og Negroni. 

 

5. Tumblerglass

Tumblerglass - Kobber

Tumblerglasset er det mest brukte glasset, og brukes typisk i uformelle sammenkomster enten det være seg middagselskaper eller terrassekos med venner. Tumblerglasset kjennetegnes med sine flate kanter som gjør det enkelt å holde. Det brukes derfor til alle typer drikke, både med og uten alkohol. 

 

Tilbake til bloggen