Hvordan bruke en shaker

Hvordan bruke en shaker

Shakere er et verktøy man ofte bruker og en must for hjemmebaren. Shakeren brukes til å mikse og kjøle cocktails. Derfor bruker man ofte isbiter når man rister en cocktails - dette både avkjøler og fortynner drinken. Mange cocktails har også eggehvite som en ingrediens. Ved å shake eggehvitte  vil det gi et skumlag på toppen av cocktailen, som både ser bra ut og smaker deilig. Visste du at tumblersiden også kan brukes som mikeglass? Dette brukes  til drinker som kun skal røres og ikke shakes. Men hvordan bruker man egentlig en shaker? Her kommer en “How to” guide!

1. Mål opp ingrediensene dine

Det første steget er å måle opp ingredienser ved bruk av en jigger. Disse helles så i en tom shaker.

Ginza Jigger - 25/50 ml

Denne barjiggeren serverer et nøyaktig mål på 25 ml og 50 ml for perfekt cocktailproduksjon.

Les mer her

2. Tørrshake

Hvis du bruker eggehviter, skal du tørrshake før du tilsetter isbiter. Dette gjør at du får er skumlag på toppen av cocktailen, som er ønskelig i drinker som f.eks. Pisco Sour. Når du skal shake, setter du på lokket på shakeren, for så å gi den et bank med hånden på toppen for å forsikre deg om at shakeren er ordentlig lukket. Toppen av shakeren holdes med èn hånd, og bunnen med den andre. Rist godt i ca. 15 sekunder.


3. Tilsett isbiter og shake på nytt

Neste steg er å tilsette isbiter. Fyll opp ca. halvparten av shakeren ved å legge isbitene over ingrediensene. Sett så på lokket igjen, (husk å dunke på toppen) og rist shakeren en gang til.  Dette gjør innholdet kaldt, samtidig som det tynner ut drinken noe.


4. Sil cocktailen

Siste steg i prosessen er å sile cocktailen. Noen shakere har sil inkludert, og da er det bare å sile gjennom hullene øverst i shakeren. Pass på at du holder den godt slik at du ikke mister lokket når du heller.. Hvis du bruker en Boston shaker er det nødvendig å ha en barsil, som f.eks. en Hawthorn-sil. Da siler du cocktailen gjennom denne og over i cocktailglasset.


Parisian Shaker - 650ml - Gull

Parisian shakeren er en klassisk shaker med to deler, som først og fremst ble populær i Europa. En av fordelene med denne typen shaker, er at den kjøler ned drikken svært raskt.

Les mer her

 

Tilbake til bloggen