Hvordan sablere en champagne

Hvordan sablere en champagne

Å sablere en flaske champagne istedet for å åpne den kan gi det lille ekstra inntrykket og gjør deg enkelt kongen av festen. Men hvordan gjør man det? Det kan virke krevende og enkelt å gjøre feil, og det er viktig å være forsiktig for å unngå å skade seg. Her kommer en enkel guide.

Hva du trenger

Det sier seg kanskje selv at det definitivt er best og tryggest å ha en egnet champagnesabel. Disse kan du få kjøpt i flere nettbutikker og i enkelte spesialforettninger. Ønsker du derimot ikke å investere i en sabel er det også mulig å bruke en tung kniv. De som har god erfaring med sablering vil faktisk også kunne bruke mindre kniver og andre skarpe gjenstander til sablering.

Hvordan du gjør det

  1. Første punkt og kanskje det viktigste - å finne skjøten som går fra bunnen til toppen av flasken. Dette er bare en strek som deler flasken i to.
  2. Fjern så emballasje og metall fra flasken (fjern ikke korken)
  3. Legg så flasken på hoften og plasser sabelen på skjøten av flasken
  4. Før deretter sabelen vannrett langs skjøten av flasken til du treffer flaskehalsen kraftig
  5. Server med hevet hodet ;)

OBS: Det er lurt å gjøre dette ute da det er godt trykk i champagneflasker. Merk også at sabelen ikke skal løftes fra flasken når den føres langs skjøten.

 

Tilbake til bloggen