Å sablere en flaske champagne istedet for å åpne den kan gi det lille ekstra inntrykket og gjør deg enkelt kongen av festen. Men hvordan gjør man det? Det kan virke krevende og enkelt å gjøre feil, og det er viktig å være forsiktig for å unngå å skade seg. Her kommer en enkel guide.
Hva du trenger
Det sier seg kanskje selv at det definitivt er best og tryggest å ha en egnet champagnesabel. Disse kan du få kjøpt i flere nettbutikker og i enkelte spesialforettninger. Ønsker du derimot ikke å investere i en sabel er det også mulig å bruke en tung kniv. De som har god erfaring med sablering vil faktisk også kunne bruke mindre kniver og andre skarpe gjenstander til sablering.
Hvordan du gjør det
- Første punkt og kanskje det viktigste - å finne skjøten som går fra bunnen til toppen av flasken. Dette er bare en strek som deler flasken i to.
- Fjern så emballasje og metall fra flasken (fjern ikke korken)
- Legg så flasken på hoften og plasser sabelen på skjøten av flasken
- Før deretter sabelen vannrett langs skjøten av flasken til du treffer flaskehalsen kraftig
- Server med hevet hodet ;)
OBS: Det er lurt å gjøre dette ute da det er godt trykk i champagneflasker. Merk også at sabelen ikke skal løftes fra flasken når den føres langs skjøten.