Hvordan bli bartender?

Hvordan bli bartender?

Å jobbe som bartender kan være krevende, fysisk tungt og by på mange sene kvelder. Man vil derimot kunne jobbe i et hektisk miljø, møte mange nye mennesker og daglige utfordringer. Har du en drøm om å bli bartender? Da kan du følge disse generelle trinnene.


1. Oppfyll de juridiske kravene

Avhengig av ditt land eller stat, kan det hende du må være i lovlig alder for alkohol, ha et visst utdanningsnivå og få en lisens eller sertifisering. 


2. Skaff deg erfaring

Du kan begynne med å jobbe i entry-level stillinger på barer eller restauranter, for eksempel en server eller bar back. Dette vil tillate deg å få erfaring og lære om bransjen. 


3. Gå på en bartenderskole 

Vurder å gå på en bartenderskole, hvor du kan lære de grunnleggende teknikkene og ferdighetene som er nødvendige for å være bartender. Selv om det ikke er påkrevd, kan det være nyttig å ha en formell utdanning innen feltet. 


4. Lær de nødvendige ferdighetene 

Bartending innebærer mye mer enn bare å lage drinker. Du må ha gode kundeserviceferdigheter, kunne multitaske og ha god hukommelse. 


5. Bygg nettverket ditt 

Som med mange bransjer kan det være nyttig å bygge et nettverk. Bli kjent med andre bartendere og bransjefolk og delta på bransjearrangementer. 


6. Søk på jobber

Når du har den nødvendige kompetansen og erfaringen, kan du begynne å søke på bartenderstillinger. Vær forberedt på å starte i en posisjon på startnivå og jobb deg oppover. 


7. Øv og fortsett å lære

Bartending er en ferdighet som krever øvelse og kontinuerlig læring. Fortsett å utvikle dine ferdigheter og kunnskap om bransjen for å forbedre håndverket ditt og fremme karrieren din.

 

Lykke til!

Tilbake til bloggen