Hva drikker man til julemat?

Hva drikker man til julemat?

Lurer du på hva du skal servere gjestene dine å drikke til julematen? Vi har samlet en guide med drikketips til de mest vanlige rettene som serveres på julaften.

1. Ribbe

Ribbe er et måltid med mye fett, og serveres ofte med pølser. Alkohol vil hjelpe med å bryte ned fettet, men noe syrlig alkoholfritt passer også svært godt. Rødvin med et moderat innhold av tannin vil tilføre friskhet til munnhulen, og er derfor et godt alternativ til ribbe.

Juleøl passer selvfølgelig også godt til ribbe. Ellers vil et kraftig, mørkt øl med mye sødme passe godt til den fete maten.

2. Pinnekjøtt

Et julemåltid med pinnekjøtt består av mange smaker: fett, salt og røkt. En vin med mye smak vil derfor være et godt alternativ. Røde viner går som regel godt til pinnekjøtt, da gjerne med mye frukt og friskhet.

Dersom man ønsker å gå for øl til pinnekjøttet vil et øl med mye alkohol og sødme som det norske juleølet passe godt til urøkt pinnekjøtt. For røkt pinnekjøtt vil et øl med humlebitterhet være et godt alternativ, og mange går ofte for en IPA eller et humlefylt juleøl.

3. Lutefisk

Lutefisk er mye mildere i smak enn ribbe og pinnekjøtt, og kan derfor også serveres med lysere øl og mildere drikke. Hvitvin og musserende vin er absolutt gode alternativer til lutefisk. Gjerne vin med høy konsentrasjon eller Champagne dersom man ønsker en musserende vin.

Skulle man ønske å drikke øl til lutefisken så anbefales det et lyst og forfriskende øl.

 

Hva serverer du på julaften?

Tilbake til bloggen