Hacks for hjemmebartendere

Hacks for hjemmebartendere

Det er gøy å eksperimentere med drinker og cocktails hjemme på eget kjøkken.. Ønsker du å ta lære noe nytt og ta ferdighetene til neste nivå? Tro oss. Du kan imponerer både deg selv og gjestene dine.
Så… er du klar? Her kommer noen tips fra oss!

1. Sett opp ingredienser i rekkefølge

Klargjør ingredienser og sett opp ingrediensene i den rekkefølgen de skal brukes til å lage cocktailen. Det vil spare deg mye tid og  minimere risikoen for å gjøre feil. Uavhengig av om du skal lage én drink eller flere, kommer dette tipset det til gode. 

2. Tilsett et par dråper saltvann 

Tilsett et par dråper saltvann til dine drinker for en bedre smak. 

Saltvann lages enkelt  ved å blande salt og vann i forholdet 1:10, og gjør faktisk  en stor forskjell med drinkene dine. Saltvann egner seg godt å ha på en bitterflaske. På den måten har du full kontroll på hvor mange dråper du tilsetter.


3. Oppbevar sirupene dine tørt og kaldt

Forleng levetiden til sirupene dine ved å oppbevare de på et mørkt, tørt og kaldt sted. Det er også viktig å skru korken godt igjen, slik at det ikke siger luft inn i flasken. Hvis du bruker pumper kan du dekke til pumpen med folie når den ikke er i bruk, for å unngå at bakterier utvikler seg, som senere blir til mugg.

4. Bruk et fuktig papirtørkle for å kjøle ned drikke

For å kjøle ned bokser og flasker raskere, pakk de inn i et fuktig papirtørkle og legg i fryseren. Etter bare 10 minutter vil de være kalde nok til å drikkes! Har du drikkevarer stående fremme i bøtte? Da kan du også tilsette litt salt i isbøtten for å kjøle ned vin og øl. Saltet fremskynder nemlig nedkjølingsprosessen. Lært noe nytt nå? 

5. Kok vannet du skal lage isbiter med

Opplevd at isbitene dine krystalliserer seg? Her kommer et hot-tips som proffene bruker. Ved å lage isbiter av kokende vann, vil du få klarere isbiter. Dette vil se bedre ut i cocktailsene dine og ta det visuelle uttrykket til et nytt nivå!


 

Tilbake til bloggen