I likhet med den mer kjenkte røde Sangria, er hvit Sangria også fra Spania. Hvit Sangria er basert på hvitvin istedet for rødvin og er derfor en frisk coctkail å servere på sommerfester.
I likhet med den mer kjenkte røde Sangria, er hvit Sangria også fra Spania. Hvit Sangria er basert på hvitvin istedet for rødvin og er derfor en frisk coctkail å servere på sommerfester.
Ingredienser
1 flaske hvitvin (f.eks. sauvignon blanc, pinot grigio eller riesling)
1 dl hvit rom eller vodka (valgfritt)
4 dl grønn druesaft
2 dl ferskpresset sitronsaft
2 ss sukker
Frukt etter eget valg (f.eks. epler, pærer, appelsiner, sitroner, fersken, bær)
Friske mynteblader til pynt
Instruksjoner
Vask og kutt frukten i skiver eller biter. Du kan bruke en kombinasjon av epler, pærer, appelsiner, sitroner, fersken eller bær etter eget ønske.
I en stor mugge eller serveringsbolle, tilsett hvitvin, hvit rom eller vodka (hvis du bruker det), hvit druesaft og ferskpresset sitronsaft.
Rør sukkeret til det er oppløst.
Tilsett fruktbitene i væsken og rør forsiktig.
La sangriaen stå i kjøleskapet i minst 1-2 timer, eller helst over natten, slik at smakene får tid til å blande seg og frukten får trekke til seg væsken.
Rett før servering, tilsett isbiter for å holde sangriaen avkjølt.
Pynt hver servering med friske mynteblader for en frisk aroma.
Server den hvite sangriaen i vinglass med fruktstykker i, og nyt den forfriskende og smakfulle blandingen!