Pasjonsfrukt er en eksotisk og aromatisk frukt som tilfører en deilig smak og et hint av syrlighet til ulike retter. En av de beste måtene å nyte den intense smaken av pasjonsfrukt er ved å bruke pasjonsfruktpuré i forskjellige oppskrifter. Enten du ønsker å lage en frisk dessert, en tropisk smoothie eller en eksotisk saus, vil pasjonsfruktpuré være en fantastisk ingrediens. Her er tre velsmakende oppskrifter som vil glede dine smaksløker.
Pasjonsfrukt Martini
Ingredienser
- 45 ml vodka
- 30 ml pasjonsfruktpuré
- 15 ml sitronsaft
- 15 ml sukkerlake
- Isbiter
- Garnityr til pynt
Fremgangsmåte
- Fyll en shaker med isbiter.
- Tilsett vodka, pasjonsfruktpuré, sitronsaft og sukkerlake i shakeren.
- Rist godt i ca. 15-20 sekunder for å blande ingrediensene og kjøle ned drikken.
- Sil cocktailen over i et avkjølt martiniglass.
- Pynt med en skje pasjonsfruktpuré som dryppes forsiktig over drinken.
- Server og nyt den tropiske pasjonsfrukt Martini!
Pasjonsfrukt Mojito
Ingredienser
- 50 ml lys rom
- 30 ml pasjonsfruktpuré
- 8-10 mynteblader
- 15 ml limejuice
- 15 ml sukkerlake
- Soda eller mineralvann
- Isbiter
- Mynteblader og pasjonsfrukt til pynt
Fremgangsmåte
- Ha mynteblader og sukkerlake i et glass.
- Bruk en muddler eller baksiden av en skje til å mose myntebladene forsiktig sammen med sukkerlaken for å frigjøre smakene.
- Tilsett pasjonsfruktpuré, rom og limejuice i glasset.
- Fyll glasset nesten helt opp med knust is.
- Rør godt for å blande ingrediensene.
- Topp opp med soda eller mineralvann.
- Pynt med noen mynteblader og en skje pasjonsfruktpuré.
- Server og nyt den forfriskende pasjonsfrukt Mojito!
Pasjonsfrukt Margarita
Ingredienser
- 50 ml tequila
- 30 ml pasjonsfruktpuré
- 15 ml appelsinlikør (f.eks. Cointreau)
- 30 ml limejuice
- 15 ml agavesirup (kan justeres etter smak)
- Isbiter
- Limekile og pasjonsfrukt til pynt
Fremgangsmåte
- Fyll en shaker med isbiter.
- Tilsett tequila, pasjonsfruktpuré, appelsinlikør, limejuice og agavesirup i shakeren.
- Rist godt i ca. 15-20 sekunder for å blande ingrediensene og kjøle ned drikken.
- Fukt kanten på et margaritaglass med en limekile, og dypp deretter kanten i salt for å lage en saltkant (valgfritt).
- Sil cocktailen over i glasset.
- Pynt med en skive lime og en skje pasjonsfruktpuré på kanten av glasset.
- Server og nyt den smakfulle pasjonsfrukt Margarita!
Disse tre oppskriftene er bare begynnelsen på de deilige rettene du kan lage med pasjonsfruktpuré. La deg inspirere og utforsk flere måter å bruke denne eksotiske ingrediensen på, og la den bringe en smak av tropene til dine kulinariske kreasjoner.