Tre delikate oppskrifter med pasjonsfruktpuré

Tre delikate oppskrifter med pasjonsfruktpuré

Pasjonsfrukt er en eksotisk og aromatisk frukt som tilfører en deilig smak og et hint av syrlighet til ulike retter. En av de beste måtene å nyte den intense smaken av pasjonsfrukt er ved å bruke pasjonsfruktpuré i forskjellige oppskrifter. Enten du ønsker å lage en frisk dessert, en tropisk smoothie eller en eksotisk saus, vil pasjonsfruktpuré være en fantastisk ingrediens. Her er tre velsmakende oppskrifter som vil glede dine smaksløker.

Pasjonsfrukt Martini

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Fyll en shaker med isbiter.
  2. Tilsett vodka, pasjonsfruktpuré, sitronsaft og sukkerlake i shakeren.
  3. Rist godt i ca. 15-20 sekunder for å blande ingrediensene og kjøle ned drikken.
  4. Sil cocktailen over i et avkjølt martiniglass.
  5. Pynt med en skje pasjonsfruktpuré som dryppes forsiktig over drinken.
  6. Server og nyt den tropiske pasjonsfrukt Martini!

Pasjonsfrukt Mojito

Ingredienser

  • 50 ml lys rom
  • 30 ml pasjonsfruktpuré
  • 8-10 mynteblader
  • 15 ml limejuice
  • 15 ml sukkerlake
  • Soda eller mineralvann
  • Isbiter
  • Mynteblader og pasjonsfrukt til pynt

Fremgangsmåte

  1. Ha mynteblader og sukkerlake i et glass.
  2. Bruk en muddler eller baksiden av en skje til å mose myntebladene forsiktig sammen med sukkerlaken for å frigjøre smakene.
  3. Tilsett pasjonsfruktpuré, rom og limejuice i glasset.
  4. Fyll glasset nesten helt opp med knust is.
  5. Rør godt for å blande ingrediensene.
  6. Topp opp med soda eller mineralvann.
  7. Pynt med noen mynteblader og en skje pasjonsfruktpuré.
  8. Server og nyt den forfriskende pasjonsfrukt Mojito!

Pasjonsfrukt Margarita

Ingredienser

  • 50 ml tequila
  • 30 ml pasjonsfruktpuré
  • 15 ml appelsinlikør (f.eks. Cointreau)
  • 30 ml limejuice
  • 15 ml agavesirup (kan justeres etter smak)
  • Isbiter
  • Limekile og pasjonsfrukt til pynt

Fremgangsmåte

  1. Fyll en shaker med isbiter.
  2. Tilsett tequila, pasjonsfruktpuré, appelsinlikør, limejuice og agavesirup i shakeren.
  3. Rist godt i ca. 15-20 sekunder for å blande ingrediensene og kjøle ned drikken.
  4. Fukt kanten på et margaritaglass med en limekile, og dypp deretter kanten i salt for å lage en saltkant (valgfritt).
  5. Sil cocktailen over i glasset.
  6. Pynt med en skive lime og en skje pasjonsfruktpuré på kanten av glasset.
  7. Server og nyt den smakfulle pasjonsfrukt Margarita!

Disse tre oppskriftene er bare begynnelsen på de deilige rettene du kan lage med pasjonsfruktpuré. La deg inspirere og utforsk flere måter å bruke denne eksotiske ingrediensen på, og la den bringe en smak av tropene til dine kulinariske kreasjoner.

Tilbake til bloggen