Hvordan åpne en vinflaske med kork uten åpner

Hvordan åpne en vinflaske med kork uten åpner

 

Se for deg dette: Du har nettopp plukket opp en flaske vin på vei hjem fra jobb, og ser ivrig frem til en avslappende kveld med et glass rødt favoritt. Men når du strekker deg etter din trofaste vinåpner, innser du at den ikke er å finne noe sted. Ikke bekymre deg, du trenger ikke å forlate vindrikkeplanene dine ennå. Her er noen kreative måter å åpne en vinflaske uten åpner.

1. Bruk en skrue og en skrutrekker

Hvis du har en skrue og en skrutrekker tilgjengelig, kan du bruke dem til å åpne en vinflaske. Skru først skruen inn i korken så langt den går. Bruk deretter skrutrekkeren til å trekke korken forsiktig ut av flasken.

 2. Bruk en kniv

Hvis du har en kniv med tagget egg, kan du bruke den til å åpne en vinflaske. Før knivbladet forsiktig inn mellom korken og flasken, pass på å holde hånden unna bladet. Vri deretter forsiktig og trekk korken ut av flasken.

 3. Bruk en sko

Denne metoden høres kanskje rar ut, men den fungerer faktisk. Fjern først folien fra toppen av vinflasken. Plasser deretter bunnen av flasken i en sko, med hælen på skoen vendt opp. Hold skoen og flasken godt, og slå hælen på skoen mot et solid underlag, for eksempel en vegg eller et bord. Kraften fra støtet skal presse korken ut av flasken.

 4. Bruk nøkkel

Hvis du har en nøkkel med lang, rett kant, kan du bruke den til å åpne en vinflaske. Fjern først folien fra toppen av vinflasken. Sett deretter nøkkelen inn i siden av korken i en liten vinkel, pass på at du holder hånden unna nøkkelen. Bruk nøkkelen til å vri og trekke korken ut av flasken.

 5. Bruk en tregren

Hvis du er utendørs og ikke har noen verktøy tilgjengelig, kan du bruke en tregren til å åpne en vinflaske. Først finner du en solid gren som har omtrent samme diameter som vinflasken. Fjern eventuelle blader eller små grener fra grenen. Sett deretter grenen inn på siden av korken og vri den frem og tilbake til korken begynner å komme ut av flasken. Trekk korken forsiktig ut av flasken med hendene.

 

Som konklusjon, mens det alltid er best å ha en vinåpner for hånden, er det mange kreative måter å åpne en flaske vin uten en. Bare husk å være forsiktig og være forsiktig når du prøver disse metodene, og nyt vinen på en ansvarlig måte!

Tilbake til bloggen